Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Λόγια γραμμένα στην άμμο


Στα κλεφτά ,μια μικρή απόδραση από το Παγκάκι του "ΠΗΓΑΙΜΟΥ "μας ,που αλλού ; Στην ακροθαλασσιά. Πριν  προλάβει  η ο μ ο ρ φ ι α  να εξαφανιστεί στα κύματα του Αιγαίου.


Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ γιατί όλα τα ωραία στα
Ελληνικά, είναι γένους θηλυκού;
Βέβαια κρατάει έναν άσσο στο μανίκι η υπέροχη γλώσσα μας,  τον Έρωτα  που είναι Αρσενικός ...

Ή, μήπως υπάρχει κανείς να αμφιβάλλει γι' αυτό;;;;

24 σχόλια:

  1. Καλορίζικο!!! Υπέροχο το μπλογκ σου!!! Όσο για τον Έρωτα ναι γέννους αρσενικού αλλά περνάει γρήγορα και ξανά μανά...ενώ η Αγάπη γένους θηλυκού και η αληθινή μένει παντοτινά. Αμφιβάλλει κανείς γι αυτό;;
    Καλές αποδράσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με κάνεις και νοιώθω σαν μέτρια μαθητριούλα που η έμπειρη δασκάλα της, Εσύ , για να την ενθαρρύνει της βάζει έναν βαθμό πάρα-πάνω.

      Τώρα ,ως προς τον Έρωτα που περνάει γρήγορα ...Πόσο γρήγορα δηλαδή ;
      Φταίει αυτός αν μια ολόκληρη ζωή δεν είναι παρά μια στιγμή στην αιωνιότητα που δεν τον χωράει και τον αναγκάζει να μπαινοβγαίνει ξανά-μανά που λες και Σύ;;;
      Και το γρήγορα ή αργά δεν εμπίπτει κι αυτό στην Αρχή της Υποκειμενικότητας, Αννούλα μου γλυκιά ;

      Στην Αγάπη ( γένους θηλυκού )την αληθινή, την ανιδιοτελή, λέμε ΝΑΙ .
      Ναί στην τεράστια αγκαλιά της που όλοι, μα όλοι έχουμε ανάγκη και τρέχουμε από παιδιά μέχρι τα βαθιά μας γηρατειά να φωλιάσουμε

      Ότι θα είναι διαλεγμένες οι αποδράσεις του Νου εδώ ,στο υπόσχομαι και στο οφείλω άλλωστε γιατί μαζί τ'αποφασίσαμε .Δεν το ξεχνώ εγώ.

      Διαγραφή
  2. Λυγερή μου.....!!!!!!
    Καλορίζικο κορίτσι μου.....! μπράβο για το νέο σπιτικό σου.
    Και, δεν μου λες τώρα ; αχμ...... κάτσε να δω που έχω τα χάπια μου της πίεσης γιατί άμα μας καλοδέχεσαι με αυτό το φόντο (πανέμορφο) αλλά και με αυτήν την ΕΙΚΟΝΑ τότε αχμ ένα θέμα θα το έχουμε.........
    Πολύ μου αρέσει γιατί περνάει άμεσα ανάσα ζωής.

    Ο Έρωτας αρσενικός....! έτοιμος να ξεχυθεί στις αμμουδιές και στις παραλίες, έτοιμος να μοιράσει τους χυμούς και να γευτεί το νέκταρ των ηδονών και των σωμάτων.
    Και η Αγάπη, γένους θηλυκού, έτοιμη να τα ντύσει όλα στη δική της αύρα και ενδυμασία.
    Καλές εμπνεύσεις Λυγερή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν εννοείς "εμπνεύσεις" του ανωτέρω τύπου ,δεν στο υπόσχομαι.
      Γιατί εμένα το μεγαλείο της Ομορφιάς που απεικονίζεται ανάγλυφα κι αριστουργηματικά στην εικόνα με ενέπνευσε και όχι ο Πειρασμός
      (καταλυτικός παράγων κι αυτός ε;) που εκπέμπει η εξαίσια θηλυκή Ύπαρξη.
      Έψαχνε πολύ ο φωτογράφος να την βρει να την αποθανατίσει;

      Έλα Γιάννη μου ,αστειεύομαι. Εσύ είσαι ένας πνευματικός άνθρωπος με ποιοτικά κριτήρια και υψηλές απαιτήσεις που είμαι σίγουρη θα συναντήσουν τις περιπλανήσεις του Νου μου

      Υγ: λέω την καρδιά να την αφήσω εκτός αυτής της περιπλάνησης , μη και μας τα κάνει θάλασσα … Τι λες θα τα καταφέρω;

      Διαγραφή
    2. Εγώ θα πω ευθέως το εξής Λυγερή μου, γιατί, ξέρεις, είμαι άνθρωπος, που μου αρέσει να εκφράζομαι ειλικρινά.
      "Ο Πειρασμός" πάει τη ζωή μπροστά.....! αυτός και μόνον αυτός....! το πνεύμα έπεται....! η δύναμη του έρωτα, αυτή η δημιουργός και γενεσιουργός έλξη που τόσο λεύτερα και με ανιδιοτέλεια φρόντισε να υμνήσει το Ελληνικό πνεύμα, είναι αυτή που δίνει φωτιά στα πάντα.
      Τώρα θα μου πεις, ήρθαν μετά κάποιοι άλλοι, και φρόντισαν, γιατί άραγε ; να ενοχοποιήσουν άμεσα τις αισθήσεις. Ίσως γιατί δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν το μεγαλείο τους και να λυτρώσουν τον άνθρωπο από τα δεσμά και τα καλούπια.
      Συνεπώς αυτός ο καταλυτικός παράγων που αναφέρεις, είναι αυτό που δίνει τη ζωή.
      Όσοι δεν το παραδέχονται τελούν υπό τα δεσμά του φόβου ή και της ίδιας τους της αιχμαλωσίας απέναντι σε μια μεγάλη αλήθεια.
      Νιώστε τον έρωτα με τις αισθήσεις. Εκεί γεννήθηκε, εκεί μεγαλουργεί.
      Την καρδιά σου την θέλουμε παρούσα και λεύτερη εκφραστική. Η Θάλασσα είναι μαγεύτρα άλλωστε να το ξέρεις.
      Εγώ δεν την θέλω απέξω.

      Διαγραφή
    3. Να πω και εγώ ότι ο ''Πειρασμός'' μπορεί να πάει και τη ζωή πίσω Γιάννη μου. Αλλά η γεύση του πειρασμού είναι που τον κάνει ακατανίκητο. Ο έρωτας είναι δύναμη, κινεί τη ζωή, μας κάνει ''υπερανθρώπους'' γι αυτό κι όταν χαθεί πέφτουμε στα Τάρταρα.
      Μεγάλα αισθήματα γεννά, ή του ύψους ή του βάθους. Αλλά έτσι είναι και η ζωή.
      Νομίζω Γιάννη μου ότι σωστά λες ότι είναι ο παράγοντας που δίνει ζωή ή....την παίρνει λέω εγώ.
      Φυσικά οι αισθήσεις παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο...
      Γιατί έρώτας χωρίς σμίξιμο της σάρκας του μισού με το άλλο μισό δεν γίνεται.
      Όμως, άλλο έρωτας και άλλο σεξ στιγμιαίο που ο ''Πειρασμός'' πολλές φορές προκαλεί...

      Διαγραφή
    4. ........και Λυγερή μου οι αποδράσεις του Νου ας γίνονται παρέα με την καρδιά μας.Ναι;

      Διαγραφή
    5. Δεν θα διαφωνήσω με τις σκέψεις σου Άννα μου. Πως θα μπορούσα άλλωστε, είναι πολύ όμορφες και αληθινές.
      Όπως κάθε πορεία στη ζωή και στην εξέλιξη υπάρχουν δύο δρόμοι. Μπροστά και πίσω. Φυσικά ο κάθε πειρασμός κρύβει και τον κίνδυνο της παλινδρόμησης.
      Κάνεις μια διαφορά μεταξύ "σεξ" και "έρωτα".
      Αν εννοούμε στον όρο "σεξ" τη φάση κάνω έρωτα απλά για την ηδονή ναι, υστερεί απείρως έναντι της ερωτικής επαφής που δένει και ψυχικά τον άνθρωπο.
      Είναι μια ελλειμματική πράξη.
      Από την άλλη υπάρχει και η φωτιά της στιγμής.....! η έκρηξη. Το αναπάντεχο. Αυτό που θα σε παρασύρει σε έναν κόσμο ονείρου και φαντασίωσης.

      Συνυπογράφω επίσης το κάλεσμά σου στην Λυγερή για την καρδιά.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ με το αναπάντεχο...είδες όμως τι λες; Σε παρασύρει...μπορεί να είναι ένας κόσμος της φαντασίωσης αλλά δεν παύει να σε παρασύρει. Και ερωτώ. Πόσο ανθεκτικοί πρέπει να είμαστε μπροστά στους πειρασμούς; Και πρέπει να είμαστε ανθεκτικοί ή να αφηνόμαστε στη στιγμή; Το θέμα είναι Γιάννη μου αν η φωτιά της στιγμής σε παρασύρει στον κόσμο του ονείρου και μόλις λήξει το όνειρο η πραγματικότητα θα σου είναι αφόρητη.
      Κοίτα συζήτηση που έφερε η φωτογραφρία σου Λυγερή μου
      Πού είσαι να μπεις στη συζήτηση;

      Διαγραφή
    7. Έλα ντε......! νάτην λοιπόν η παρόρμηση Άννα μου. Σκέψου π.χ. αυτή η εικόνα ν ήταν μπροστά σου ακριβώς σε μια παραλία. Ποιες θα ήταν οι ψυχολογικές αναταράξεις ; ποιες οι σωματικές ; ποιες οι βαθύτερες σκέψεις ; οι φαντασιώσεις που γεννά, που βάζει σε κίνηση.
      Είδες τελικά ένας πειρασμός πόσα θα μπορούσε να κάνει ; Είναι στο χέρι μας να τον διαχειριστούμε αρμονικά, όσο γίνεται.
      Γουστάρω κουβέντα τελικά ναι.

      Διαγραφή
    8. Κοίτα το δέχομαι αυτό που λες αλλά πιστεύω ότι τον παρορμητισμό τον διαχειριζόμαστε γιατί αλλιώς καήκαμε. Σωστά;
      Εμένα πάντως αν ήταν μπροστά μου σε μια παραλία αυτή η εικόνα θα έλεγα τι ωραία κοπέλα και τίποτε άλλο...για σένα ανησυχώ! χααχααχα

      Διαγραφή
    9. Χαχαχαχαχαχαχαχα εννοείται...... λογικό ακούγεται. Αν και η ομορφιά, το κάλος διαχέεται παντού.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Λυγερή μου και καλοτάξιδο το νέο "σκαρί" σου για την Ιθάκη!Να σε δω τώρα με 4 μπλογκς πως θα τα προλαβαίνεις....

    Βλέπω ξεκινάς πολύ τολμηρά,όσο για τον Ερωτα είναι απλά φτερωτός μικρός θεούλης,ενώ η αγάπη είναι σταθερή και διαχρονική όπως λέει και η φίλη μας η Αννα στην οποία επίσης στέλνω τις καλησπέρες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δημήτρη μου. Τι κάνεις; Καιρό έχουμε να τα πούμε...

      Διαγραφή
    2. Α !δεν κρύβω την ευχαρίστησή μου Δημήτρη μου που συναντιόμαστε εδώ.

      Κατ' αρχή γιατί αυτό σημαίνει ότι είσαι πάντα σε ετοιμότητα και πανταχού παρών. Αλλά και γιατί είμαστε κοινοί φίλοι με την Άννα. Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο.

      Αφού και Συ παραπλανήθηκες ως προς το κέντρο βάρους αυτής της ανάρτησης που δεν ήταν παρά η ΟΜΟΡΦΙΑ ( συνειρμοί είναι όλα τ' άλλα) αυτό σημαίνει ότι η υποφαινόμενη δεν ήταν σαφής κι άφησε περιθώρια για να παραπλανηθεί κανείς μέσα σ' αυτήν την απόδραση του Νου.
      Υπάρχει όμως ένα άλλοθι γι' αυτή την ....παραπλάνηση.
      Η δυναμική του ΕΡΩΤΑ, που έτσι κι έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης, όχι ως θέμα, αλλά αθώα, μόνο ως λέξη, ήταν αρκετό να βάλει φωτιά στις γραφίδες μας και να ξεσηκώσει Καλοκαιρινή θύελλα .
      Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν άσχημη αυτή η καταιγίδα των παρεμβάσεων των εκλεκτών μου φίλων Αννούλας και Γιάννη.

      Τώρα έχω μια μικρή ένσταση στην καθαρή θέση που παίρνεις υπέρ της Αγάπης, ενώ αναφέρεσαι στον Έρωτα με συγκατάβαση και...επιείκεια για τον Θεό των Θεών τον Έρωτα.
      Είσαι σίγουρος Δημήτρη μου; ΕΣΥ που μένεις τόσα χρόνια και λατρεύεις την ίδια γυναίκα την Σταυρούλα σου, νομίζεις πως μόνο η δεδομένη Αγάπη σας είναι η αιτία αυτής της λατρείας ;; Εγώ αμφιβάλλω . Για ψάξε το και ίσως αναθεωρήσεις την μετριοπαθή εικόνα που έχεις περί Έρωτα.

      Πως να μην σε ευχαριστήσω που έσπευσες χωρίς καμία προηγούμενη δική μου ενημέρωση να αναρτήσεις σε περίοπτη θέση στην εξαιρετική σελίδα σου (http://zeidoron.blogspot.com/ που διαβάζεται από χιλιάδες αναγνώστες) "το καινούριο blog της λυγερής".??

      Κατέχω πως είσαι ένας από τους πιστούς κι αφοσιωμένους στον ΠΗΓΑΙΜΟ της ψυχής μου.
      Χιλιάδες έχουν περάσει αλλά λίγοι ,άντε όσα τα δάχτυλα των δυό χεριών μου, του παραμένουν πιστοί και τον νοιάζονται. Ένας από αυτούς τους εκλεκτούς της καρδιάς μου είσαι και Συ αγαπητέ Δημήτρη.

      Ο ΠΗΓΑΙΜΟΣ στάθηκε η αιτία της απόφασης δημιουργίας ενός διαφορετικού νέου blog.
      Aν θέλεις να μάθεις λεπτομέρειες, σε παραπέμπω στην ανάρτησή μου https://pygemos.blogspot.com/2018/05/blog-post_1.html
      Στην πορεία όμως ,η χρήση των ΣΕΛΙΔΩΝ ( που σκέφτηκα πάρα πάνω )δεν με κάλυψε κι έτσι έστησα ετούτο δω το μπλοκάκι που έχω την τιμή και την χαρά να με επισκέπτεσαι σήμερα.
      Όσο για την έννοια σου πως θα τα βγάλω πέρα , αν έχει πέσει στην αντίληψή σου η συχνότητα των αναρτήσεών μου και στα τρία μου blogs έχει πολύ περιοριστεί πέρα από την θέλησή μου πράγματι. Δεν υπάρχει χρόνος Δημήτρη μου και εν γένει διαθεσιμότητα .Ξέρεις Εσύ. Το ίδιο θα κάνω και τώρα και με το τέταρτο. Χωρίς βία, όταν και όποτε μπορώ, κι όταν έχω πράγματι κάτι να πω.
      Δεν κυνηγούσα ποτέ την ύλη των εγγραφών μου ,ούτε θα το κάνω τώρα στο καινούριο κοσκινάκι μου…
      Βέβαια με το τελευταίο δεν υπάρχει περιορισμός θεματολογίας κι αυτό κάνει την ροή των αναρτήσεων ευκολότερη και σε γρηγορότερο ρυθμό.

      Ποτέ όμως εις βάρος του ΠΗΓΑΙΜΟΥ μας .ΠΟΤΕ.

      Με ευγνωμοσύνη στο πρόσωπό σου και την αγάπη μου. Χαιρετισμούς στην Σταυρούλα σου και μια μεγάλη αγκαλιά στον φιλαράκο μου. Άντε να δούμε πότε θα δεήσει να μου στείλεις καμιά καινούρια φωτογραφία του. Τι θα περιμένω να περάσει από περιοδεύων το παιδί ;;;;
      Καλό μας μήνα,

      Διαγραφή
  4. Kαλημέρα και από εδώ Λυγερή.
    Καλορίζικο!
    Εμένα πάντως ο νους μου απέδρασε πρωί-πρωί βλέποντας τη φωτογραφία με την κοπέλα στη θάλασσα :)
    Kαι με περιμένουν ένα σωρό δουλειές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Μαρία μου.

      Σ ‘ευχαριστώ ειλικρινά κι ανυπόκριτα γιατί ενώ σε περίμεναν ένα σωρό δουλειές δεν παρέλειψες να περάσεις κι από δω να αφήσεις την καλημέρα σου.
      Ειλικρινά, γιατί μ' ευχαριστεί η παρουσία σου, και ανυπόκριτα γιατί εγώ ξέρω από πρώτο χέρι, τι σημαίνει να σε κυνηγάνε ένα σωρό δουλειές και σύ να θέλεις να σταθείς να πεις έστω μια καλημέρα σε ανθρώπους, που αν μη τι άλλο σκέπτεσαι.
      Το τελευταίο το κρατώ και νοιώθω ωραία.

      Καλό μήνα Μαράκι μου

      Διαγραφή
  5. Γιάννη μου. Σ’ αυτή την απόδραση -που εμπεριέχει, αθέλητα,και παραπλανητικά στοιχεία βρέθηκες στο στοιχείο σου και έδωσες ΡΕΣΤΑ που λένε.

    Και ποιος άνθρωπος που δεν εθελοτυφλεί απαξιεί τον Πειρασμό;
    Ποιος είναι αυτός που θα ισχυριστεί πως δεν ελοχεύει σε κάθε «γεύση» ζωής από το γλυκό έως το ξινό ;;;
    Πως μπορώ να αρνηθώ ότι ο Έρωτας με μια του σπίθα ( την έλξη) βάζει φωτά στο νου, την ψυχή και το σώμα;;;

    Εκείνο όμως που δεν δέχομαι είναι ότι κατά κανόνα σκοπεύει ευθέως και πρωτίστως στο σώμα και τις αισθήσεις του. Όχι μάτια μου. Αν παρακάμψει την διαδρομή μέσα από το πνεύμα ,αν δεν προηγηθεί πνευματική επικοινωνία , βρίσκει τοίχο…

    Θα σου πω ένα ενσταντανέ ( προσωπικό μου βίωμα)

    Νεαρά μαμά(στα εικοσιπέντε μου είχα ήδη τα παιδιά μου) καθόμουν στο τραίνο. Απέναντι μου, όρθιος στεκόταν ένας νέος ανδροπρεπής και πανέμορφος. Τόσο ωραίο άντρα δεν έχω μεταδεί μέχρι σήμερα ,γι ‘αυτό άλλωστε και τον θυμάμαι ακόμη.
    Κοιταχτήκαμε. Το βλέμμα ήταν αμφίπλευρα διεισδυτικό και διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα.... Ξέρεις ποια ήταν η μόνη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου ,χωρίς να πάει πουθενά αλλού ;;;( μη γελάσεις και με οικτίρεις )"Χαράς την Μάνα που τον έχει" !!!
    Παρ’ όλα αυτά ,συμπλέω μαζί σου και είμαι και γω της άποψης ότι:
    Οι άνθρωποι που ενοχοποιούν και κατακεραυνώνουν τις αισθήσεις γενικότερα, είναι αυτοί που αιχμαλωτίστηκαν στον φόβο , την προκατάληψη και τις ενοχές τους. Ακριβώς γιατί δεν συνάντησαν ,δεν έζησαν τον ολοκληρωμένο Έρωτα.
    ΟΧΙ όμως. Ο αδάμαστος κι ανόθευτος ΕΡΩΤΑΣ, φτερωτός και αέναος ,δεν είναι των αισθήσεων γέννημα. Στην Ψυχή γεννιέται,μεγαλουργεί κι από κει εκπορεύεται στο Σύμπαν.

    υγ: Οι απόψεις μας συνήθως διίστανται επί παντός(?) επιστητού.
    Η ανταλλαγή τους όμως μεταξύ μας έχει καταστεί ανάγκη.

    Με δυο φιλιά σήμερα πρωτομηνιά και καλό μήνα νάχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο δαίμονας της αντιγραφής από το word παρέλειψε τον ΠΡΟΛΟΓΟ μου στο πάραπάνω σχόλιο.

    "Καλημέρα παιδιά ! Και τι παιδιά ! Ευφάνταστα και Παθιασμένα. Υποψιασμένα, ’Έμπειρα,, Ερωτικά κι Ερωτεύσημα .
    Παιδιά με Άποψη, Παιδιά Περπατημένα - Απελευθερωμένα. Με αισθητική Αντίληψη του ωραίου και του αληθινού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αννούλα μας αγαπημένη
    Στην Εκδοχή ότι ο "Πειρασμός" μπορεί να πάει και τη ζωή πίσω θα μου επιτρέψεις να συμπληρώσω,όχι απλά μπορεί,αν δεν τεθεί υπό έλεγχο ο εωσφόρος , φέρνει τα πάνω κάτω. Καταστρέφει ανθρώπους, μηδενίζει ζωές . ( Τώρα σίγουρα ο Γιάννης μας θα αντιλογήσει ...Άς πάει και το παλιάμπελο μπροστά στην απόλαυση που καταλαμβάνει το είναι σου όταν ενδώσεις και αφεθείς ολοκληρωτικά σ’αυτόν τον γοητευτικό τύραννο.

    Ο διαχωρισμός ,που βάζεις στην κουβέντα, μεταξύ Έρωτα και sex είναι η αφοπλιστική απάντηση στους ενδοιασμούς και τις διαφορετικές τοποθετήσεις.
    Να προσθέσω και εγώ στα παραλειπόμενα της τοποθέτησής σου ότι:
    Δεν νοείται Έρωτας χωρίς sex. ( ας με συγχωρέσει ο Πλάτωνας)

    Sex χωρίς Έρωτα; δεν έχω γνώμη, αλλά μου ακούγεται αδιανόητο.

    Το sex όμως ως βιολογική λειτουργία , οργανική ανάγκη με προορισμό στην αναπαραγωγή είναι η κορυφαίο. Η Ηδονή του αποτελεί σίγουρα την παγίδα που έστησε η Φύση στους θνητούς για την διαιώνιση των όντων της .

    Αγάπη μου ίσως υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες στις συζητήσεις σας με τον Γιάννη που πρέπει να αναδείξουμε ,γιατί και ο..διαβολάκος Έρωτας στις λεπτομέρειες κρύβεται και από κει εκτοξεύει τα βέλη του ενίοτε ως ελεύθερος σκοπευτής.
    Να σου πω καλύτερα έτσι. Γιατί έτσι και μας βάλει στο στόχο ,ουέ κι αλλοίμονο. Άντε να του ξεφύγεις….

    Κοίτα ρε πράγματα… Μα τω Θεώ ,ούτε που το φαντάστηκα όταν έκανα αυτή την απόδραση του Νου στην ΟΜΟΡΦΙΑ ,την πάσης φύσεως ομορφιά που συνυπάρχει με τον άνθρωπο ,θα βουτούσαμε τόσο βαθιά στον Έρωτα.( Ας όψεται ο Γιάννης)
    Την θέλει παιδί μου την βουτιά ο Έρωτας, πάει τελείωσε. Γι αυτό μας παραμονεύει παντού κι όχι μόνο στις παραλίες.
    Απαιτεί μιαν άλλη ιδιαίτερη ,αποκλειστική απόδραση μας η βουτια στον έρωτα .
    Στον καιρό.. Ίδωμεν.

    Φιλώ σε και καλό μήνα.
    Τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα και πάλι Λυγερή μου.
    Επιλέγω να σχολιάσω εδώ, έχοντας όλο το "πακέτο" της κουβέντας μας, που νομίζω δεν είχε σοβαρές διαφωνίες μήτε αποστάσεις.
    Σε τρία σημεία θα σταθώ:
    -Ξέρω ότι είναι διαφορετική η προσέγγιση του θέματος "αισθησιασμός-ερωτισμός" μεταξύ άντρα-γυναίκας. Η Γυναίκα περισσότερο εγκεφαλική σίγουρα, ο άντρας πιο παρορμητικός στις αισθήσεις, εκ φύσεως. Αυτή η προσέγγιση παράγει και διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα.
    - "Αν παρακάμψει την διαδρομή μέσα από το πνεύμα ,αν δεν προηγηθεί πνευματική επικοινωνία , βρίσκει τοίχο…"
    Γράφεις εδώ σωστά, ότι για να ευδοκιμήσει μια σχέση αγάπης και έρωτα απαιτείται πνευματική διεργασία. Δεν θα διαφωνήσω. Αυτή όμως έπεται. Αυτό λέω.
    Το λεγόμενο "Έρωτας από την πρώτη ματιά" ουδεμία σχέση έχει με το πνεύμα. Είναι αποτέλεσμα των αισθήσεων κεραυνοβόλο. Αν αυτή η σχέση θα ευδοκιμήσει στη συνέχεια, εκεί ναι, απαιτούνται πνευματικές διεργασίες.
    -Διάβασα με εξαιρετικό ΣΕΒΑΣΜΟ το προσωπικό σου περιστατικό. Δεν μπορώ να το σχολιάσω. Για έναν απλό λόγο. Είμαι άντρας και η δική μου ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αυστηρά αντίδραση σε ένα τέτοιο περιστατικό ανάποδα θα ήταν "Θεά..... είσαι μια Θεά... να χαίρεσαι την ομορφιά σου"
    Αυτό και τίποτα άλλο. Είπαμε η διαφορετική ματιά.

    Κατά τα άλλα, το ιστολόγιο ξεκίνησε "φουριόζο" και το χάρηκα με την ψυχή μου Λυγερή.
    Πάμε στα μπροστά λοιπόν με χαμόγελο.
    Καλό μήνα κορίτσι μου, καλό μήνα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έχουμε έναν ευθύβολο συνομιλητή του αναστήματος Σου Γιάννη , πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην παρεξηγούμεθα, στην καλύτερη περίπτωση να μην παρερμηνευτούμε.
      Υποψιάζομαι, ότι κάτι ανάλογο συνέβη με εμένα,αφού σε ανάγκασα να μου τονίσεις.. " ΞΕΡΩ ότι είναι διαφορετική η προσέγγιση του θέματος "αισθησιασμός-ερωτισμός" μεταξύ άντρα-γυναίκας."
      Δεν το αμφισβήτησε κανείς αυτό Γιάννη μου .Αν αυτό δεν το ξέρει ένας Άντρας του επιπέδου σου ή, μια Γυναίκα του δικού μου, τότε ποιος θα το ξέρει;;;

      Ισότιμοι λοιπόν εδώ εκφράζουμε τις προσωπικές μας τοποθετήσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακυρώνουμε τις απόψεις του συνομιλητή μας.
      Απεναντίας οι διαφορετικές ματιές στα τεκταινόμενα είναι αυτές που προσδίδουν άλλη διάσταση στην παρουσίαση ενός θέματος και μάλιστα τόσο ζωτικού όπως αυτό που συζητάμε εδώ .
      Ίσως το δικό μου λαθάκι στον διάλογό μας ήταν το βροντερό μου ΟΧΙ .
      Θα έπρεπε πιο φρόνημα και όχι παρορμητικά ( βλέπεις δεν είστε μόνο οι άντρες παρορμητικοί ) να ισχυριστώ το ίδιο ,απόψεις που εξακολουθώ να ισχυρίζομαι.
      " Αν ο Έρωτας παρακάμψει την διαδρομή μέσα από το πνεύμα ,αν δεν προηγηθεί πνευματική επικοινωνία , βρίσκει τοίχο.", παραλείποντας το Οχι.
      Ομοίως,χωρίς Όχι « Ο αδάμαστος κι ανόθευτος ΕΡΩΤΑΣ, φτερωτός και αέναος ,δεν είναι των αισθήσεων γέννημα. Στην Ψυχή γεννιέται, μεγαλουργεί κι από κει εκπορεύεται στο Σύμπαν.
      Και για να μην αφήσω το εύλογο και δυναμικό σου επιχείρημα «"Έρωτας από την πρώτη ματιά" ουδεμία σχέση έχει με το πνεύμα. Είναι αποτέλεσμα των αισθήσεων κεραυνοβόλο" ,θα επισημάνω την μεγάλη δύναμη της αμοιβαίας στιγμιαίας ΕΛΞΗΣ μεταξύ δύο ανθρώπων που μεταγλώττισαν μεθυσμένοι ερωτευμένοι σε " Έρωτα από την πρώτη ματιά "
      Καλή μέρα Γιάννη μου. Να έχεις ένα Σαββατοκύριακο ανεπανάληπτο.
      Όμως ,αν θέλεις συνέχεια ,εδώ θα την έχεις

      Διαγραφή
  9. Kαλησπέρα στην παρέα και καλό μήνα σε όλους μας.

    Λυγερή ,αν κατάλαβα καλά διαβάζοντας στην πρώτη σου ανάρτηση στο καινούριο blog γράφεις :

    "Βέβαια κρατάει έναν άσσο στο μανίκι η υπέροχη γλώσσα μας, τον Έρωτα που είναι Αρσενικός ...

    Ή, μήπως υπάρχει κανείς να αμφιβάλλει γι' αυτό;;;;"

    Γιατί λοιπόν στη συνέχεια μιλάς για παραπλάνηση ως προς το κέντρο βάρους αυτής της ανάρτησης που δεν ήταν παρά η ΟΜΟΡΦΙΑ ;;
    Μήπως έχασα επεισόδιο ; Μήπως εγώ δεν κατάλαβα καλά ;

    Κατά τα άλλα ωραίο το καινούριο σου blog και νά μοιράζεσαι εύχομαι τα ταξίδια σου με εκλεκτούς συνταξιδιώτες.
    Στην εντυπωσιακή πρώτη σου ανάρτηση ,την οποία διάβασα και όλα τα σχόλια ,επιφυλάσσομαι να σχολιάσω μέχρι να τύχω διευκρινίσεων γιατί δεν θέλω να είμαι εκτός θέματος.

    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ την απορία σου εύλογη Βέρα ,μέχρις ενός σημείου βέβαια.

      Παρ' ότι δεν σκοπεύω ν' απολογηθώ γιατί φυσικό είναι οι "αποδράσεις του Νου",στην διαδρομή τους να συναντούν και να ακολουθούν πολλούς και διάφορους παρακαμπτήριους δρόμους μέχρι το τέρμα που μπορεί να είναι και το "Πουθενά" και αυτή είναι η συγκλονιστική περιπέτεια του ταξιδιού .

      Θα απαντήσω όμως στο καλοπροαίρετο (σίγουρα) ΓΙΑΤΙ που ίσως δεν είναι μόνο δικό σου.
      Το ερώτημα, "μήπως υπάρχει κανείς να αμφιβάλλει ότι ο Έρωτας είναι Αρσενικός κ.λ.π."προέκυψε και ετέθη παρεμπιπτόντως στη πορεία της διατύπωσης αυτής της εγγραφής της οποίας ,επαναλαμβάνω, το κυρίως Θέμα ήταν η ΟΜΟΡΦΙΑ ,βεβαίως με όλες της τις προεκτάσεις....
      Μου δίνεις όμως την αφορμή να διερωτηθώ και γω με την σειρά μου.

      "Θα μπορούσε αλήθεια, από το κεφάλαιο ΟΜΟΡΦΙΑ να εξαιρεθεί ο ΕΡΩΤΑΣ και να μην ασχοληθούμε στην πορεία αυτής της εγγραφής μαζί του;;;"

      Δεν ξέρω αν σε κάλυψα ,αλλά ειλικρινά δεν έχω κάτι άλλο να σκεφτώ ,για να αμυνθώ στο ΓΙΑΤΙ σου.
      Καλή σου μέρα και καλό Σαββατοκύριακο με "Ειρήνη Ημίν"

      Διαγραφή