Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Μια Ελληνίδα μπορεί !!!


Μια  σύγχρονη Ελληνίδα Γυναίκα μπορεί( τεκμηριωμένα) να γοητεύεται  και  να εξειδικεύεται  στην   ανάπλαση τεχνητών οργάνων από βλαστοκύτταρα ως εναλλακτική θεραπευτική οδό για τις μεταμοσχεύσεις.
Μπορεί να εργάζεται   πάνω στη δημιουργία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων, τεχνητού δέρματος, μυών, αυτιών, νεύρων και οισοφάγου, να  σχεδιάζει  μια σειρά βιοαντιδραστήρων και εργαλείων μηχανικής ιστών ,αλλά και να ιδρύει την πρώτη βιοτράπεζα βλαστικών κυττάρων από αμνιακό υγρό στον κόσμο.

Να μελετά και να πειραματίζεται   για την ανάπτυξη βιο-νανορομπότ ως μεταφορείς φαρμάκων για στοχευμένες καρκινικές θεραπείες καθώς και κλινικές δοκιμές για βλαστικές θεραπείες για τον καρκίνο του πνεύμονα.
Αλλά μπορεί και να ονειρεύεται να συμμετάσχει ως αστροναύτης στην εξερεύνηση του Σύμπαντος

Λ.Βασιλείου
````````````````````````````````````````````````````````````````````````````



NASA: Μία Ελληνίδα ερευνήτρια ανάμεσα στους καλύτερους νέους επιστήμονες στον κόσμου.

Είναι μόλις 30 χρονών, αλλά η δουλειά, η εξειδίκευση και τα επιτεύγματά της δεν μαρτυρούν σε τίποτα το νεαρό της ηλικίας της. Η ερευνήτρια της NASA Ελένη Αντωνιάδου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους νέους επιστήμονες στον κόσμο.
Γεννημένη το 1988 στη Θεσσαλονίκη, η Ελένη Αντωνιάδου ξεχώρισε από το 2015, όταν το περιοδικό Forbes την συμπεριέλαβε στη λίστα «30 under 30” με τους 30 καλύτερους επιστήμονες κάτω των 30 ετών, χάρη στα επιτεύγματά της στο χώρο της υγείας.
Ακόμη και πριν από αυτό όμως, η νεαρή Ελληνίδα είχε διακριθεί και αναγνωριστεί διεθνώς χάρη στη δουλειά της στον τομέα της μεταμόσχευσης τεχνητών οργάνων, μιας πρωτοποριακής και φιλόδοξης μεθόδου που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές.
Οι διακρίσεις που έχει λάβει περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη βράβευσή της το 2012 ως η πιο ελπιδοφόρα ερευνήτρια από τη NASA και την ESA (την ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία) το 2012, ή ως «γυναίκα της χρονιάς” στο χώρο της τεχνολογίας το 2015 στην Μεγάλη Βρετανία. Παράλληλα, έλαβε υποτροφία από τη NASA έχοντας ήδη διαπρέψει στις σπουδές της στη Βιομηχανική στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις.
Στην ιστοσελίδα της NASA η ίδια περιγράφει τον εαυτό της ως «υβριδικό επιστήμονα”, ενώ περιγράφει όλους τους τομείς δράσης που τη γοητεύουν επιστημονικά και επαγγελματικά, μεταξύ των οποίων η βιομηχανική, η ανάπτυξη τεχνητών οργάνων και η εξερεύνηση του διαστήματος.

Στην πράξη, είναι ερευνήτρια στους διεπιστημονικούς τομείς της Αναγεννητικής Ιατρικής, και της Βιοαστροναυτικής, με εξειδίκευση στην ανάπλαση τεχνητών οργάνων από βλαστοκύτταρα ως εναλλακτική θεραπευτική οδό για τις μεταμοσχεύσεις. Έχει εργαστεί πάνω στη δημιουργία εγκεφαλικών εμφυτευμάτων, τεχνητού δέρματος, μυών, αυτιών, νεύρων και οισοφάγου, ενώ έχει σχεδιάσει μια σειρά βιοαντιδραστήρων και εργαλείων μηχανικής ιστών καθώς επίσης έχει δημιουργήσει την πρώτη βιοτράπεζα βλαστικών κυττάρων από αμνιακό υγρό στον κόσμο. Επίσης έχει πραγματοποιήσει πειραματικές μελέτες για την ανάπτυξη βιο-νανορομπότ ως μεταφορείς φαρμάκων για στοχευμένες καρκινικές θεραπείες καθώς και κλινικές δοκιμές για βλαστικές θεραπείες για τον καρκίνο του πνεύμονα.
Πέραν αυτών όμως, δεν κρύβει ότι όνειρό της θα ήταν να γίνει επίσης αστροναύτης και να συμβάλλει στην εξερεύνηση του διαστήματος. Τα όνειρά της μέχρι ένα βαθμό έγιναν πραγματικότητα, μικρή φορούσε μπλουζάκια με το logo της NASA, τώρα πια εργάζεται και διαπρέπει εκεί.

πηγη:/www.news247.gr

8 σχόλια:

  1. Kaι δεν είναι φυσικά η Θεσσαλονικιά Ελένη Αντωνιάδου η μοναδική σύγχρονη Ελληνίδα διαπρέπουσα στο παγκόσμιο Πάνθεο των Επιστημόνων που υπόσχεται και προοιωνίζει αναβάθμιση της αξίας και της υπεράσπισης της ζωής .
    Υπάρχουν εκατοντάδες Ελληνίδες μεταξύ των Γυναικών του κόσμου που από κοινού και ισότιμα με τους άνδρες Ερευνητές-Επιστήμονες σε όλους τους τομείς πασχίζουν από αγάπη , να δημιουργήσουν προϋποθέσεις μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για όλη την ανθρωπότητα

    Τέλος επιτρέψετε μου να επαναλάβω ότι:

    Η συλλογιστική μου καταλήγει στην ΑΞΙΑ και την ΔΥΝΑΜΙΚΗ, του ανθρώπινου παράγοντα ανεξαρτήτου γένους,προέλευσης,χρώματος,εποχής.

    Μια ΔΥΝΑΜΙΚΗ η μόνη ίσως που μπορεί μέσω της ορθόδοξης χρήσης της ΓΝΩΣΗΣ με γνώμονα την ΑΓΑΠΗ και μόνο για τον άνθρωπο, να επαναφέρει την χαμένη ισορροπία στον ταραγμένο κόσμο της εποχής μας σε όλα τα επίπεδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι μεγάλη η συμβολή των γυναικών σε όλους τους τομείς της επιστήμης τις τελευταίες δεκαετίες. Τις βλέπουμε πλέον παντού και αυτό με κάνει να χαίρομαι πάρα πολύ επειδή έχω το γυναικείο φύλο σε μεγάλη υπόληψη. Τις θαυμάζω όλες για την στοχοπροσήλωσή τους αναρωτιέμαι πόσα πράγματα θυσιάζουν γιαυτό και εύχομαι να προσπαθούν πάντα για ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ και όχι των εταιρειών που πλουτίζουν χάρις στους επιστήμονες!!!!
    Να της ευχηθούμε να επιτύχει όσα ακόμα ονειρεύεται.
    Πολλά φιλιά Λυγερή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ισότιμη και ισάξια συμμετοχή τους θα έλεγα εγώ Μαρία μου αν όχι αριθμητικά, τουλάχιστον ποιοτικά σε επίπεδο επιστημονικής έρευνας, εξαντλητικής εργασίας και διείσδυσης στον πυρήνα του προς έρευνα θέματος.
      Αν προσθέσεις σ’ αυτά και την εκ Θεού «υπεροχή» τους ως προς την υπομονή, την επιμονή, την αφοσίωση ,την δοτικότητα ,την πίστη που απαιτεί η επιστήμη όταν δοκιμάζονται τα επιτεύγματά της να ξεπεράσουν τα ανθρώπινα όρια ,έ τότε δεν χρειάζεται εμείς Μαρία μου οι κοινοί θνητοί να υποστηρίξουμε έτι περισσότερο την ΙΣΟΤΙΜΗ με τους άνδρες ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε ένα Ιερό έργο. Ένα οποιοδήποτε έργο του οποίου η Αξία και Ιεροσύνη ορίζεται από τον σκοπό για το οποίον προορίζεται.
      Εσύ Μαρία μου τα είπες όλα και για να μη μακρηγορώ εγώ, τα ευκόλως ευνοούμενα παραλείπονται.

      Σε φιλώ και σε χιλιοευχαριστώ που σε ξανασυναντώ και πάλι γιατί μου είχες λείψει κατά την διάρκεια της δικής απουσίας μου από το διαδίκτυο

      Διαγραφή
  3. Γυναίκα και επιστήμη. Μια διαλεκτική αρμονική σχέση μεταξύ τους. Που φυσικά ακόμα είναι ελλειμματική καθώς το σύστημα δεν την καταξίωση όπως της αρμόζει αλλά εμμένει στην χρησιμοποίησή της σε θέσεις εμπορευματικές εκμεταλλευόμενο την άριστη σχέση της και την επιρροή της στο συναλλασσόμενο κοινό.
    Η Γυναίκα επιστήμων είναι κορυφή και έτσι πρέπει.
    Τώρα όσον αφορά την Ελληνίδα επιστημόνισσα δικαιούται και αυτή την κορυφή που της αξίζει.
    Λυγερή μου σε φιλώ γλυκιά μου ευχόμενη μια καλή Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα σύστημα δεν είναι ικανό Γιάννη μου να καπελώσει την μαγεία μιας θηλυκιάς οντότητας όταν οι ευλογημένες εκ φύσεως καταβολές της ξεδιπλώνονται και αγκαλιάζουν με αλτρουισμό κι αυταπάρνηση επί του πρακτέου, ανθρώπινες ανάγκες κι απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο.

      Ως προς την συγκεκριμένη δική μας Θεσσαλονικιά Επιστημόνισσα δεν δικαιούται απλά, έχει ήδη κατακτήσει την κορυφή στα εφ’ ω ετάχθη…
      Με υπερηφάνεια σηκώνομε όλοι εμείς τα μάτια αψηλά για να την δούμε και να της στείλουμε ό,τι πολυτιμότερο διαθέτουμε , την αγάπη μας.!

      Από την ταπεινή δεξαμενή των τιμαλφών μου στέλνω την δική μου αγάπη στον φίλο μου τον Γιάννη γιατί το αξίζει .Το εμπνέει το συνάνθρωπο profile του αλλά και η αξιοπρεπής συμπεριφορική του διαλεκτική.
      Γειά σου Γιάννη μου, λεβεντιά. ( Δεν λες που είμαι καλύτερα, σχεδόν καλά κι άρχισα και κελαηδάω πάλι.)

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι που είσαι εδώ Λυγερή μου και κελαηδάς ! και γεμίζεις και εμάς θετικές αύρες ικανές να ανεβάσουν τη διάθεση και την ψυχολογία μας με τα υποδείγματα και τις αξίες σπουδαίων ανθρώπων, αγωνιστών της ζωής.
      Καλή βδομάδα με την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στα δυνατά ελληνικά μυαλά που κάνουν την Ελλάδα περήφανη ανά τον κόσμο. Κρίμα όμως που η ίδια η χώρα τους δεν μπορεί ούτε να αξιολογήσει αλλά και ούτε να αξιοποιήσει τα παιδιά της. Πολλά φιλιά, Λυγερή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Μία μου. Στον αντίποδα της πνευματικής δύναμης ,πλειάδας Ελλήνων σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα επίπεδα, βρίσκεται η αδυναμία της πολιτείας να αξιοποιήσει και να απορροφήσει αυτό το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό εις όφελος της Ελλάδος πρωτίστως αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας .
      Μόνο η αναγνώριση όμως αυτής της αντιφατικής δυσάρεστης πραγματικότητας είναι παθητική αντιμετώπιση ,δεν επαρκεί για μιαν αλλαγή στα Ελληνικά "πράγματα" που θα φέρει τα...κάτω-πάνω!. Χρειάζεται ειρηνική μεν, καθολική δε επανάσταση του πνευματικού κόσμου σε σύγκλιση με μιαν ισχυρή πολιτική βούληση εκείνης της εξουσίας που δεν θα υπολογίσει πολιτικό,
      συντεχνιακό,ή άλλο κόστος.
      Ο ποιητής το λέει κάπως αλλιώς...
      "Γκρεμίστε και χαλάστε και μέσα από τα χαλάσματα καινούριο κόσμο φτιάξτε"!!!

      Καλή σου μέρα κορίτσι .Εσύ συνέχισε με τις δημιουργίες σου να κάνεις τον κόσμο ομορφότερο !!!!

      Διαγραφή